בפלורנטין 28 פינת שדרות וושינגטון, היצירה הכי ותיקה. מדובר בציור רחוב של יגאל שתיים, המתעד את רצח ראש הממשלה יצחק רבין ב-1995. הציור הוא שחזור של תמונה שהתפרסמה בעיתון כחודש אחרי הרצח, בתמונה ניתן לראות את הרשף של הכדור פוגע בראש הממשלה. שלושה חודשים אחרי הרצח יגאל שתיים צייר גרפיטי בעקבות התמונה, ובחר לצייר אותו בפלורנטין, במקום הכי מרכזי בתל אביב.
בשנת 2018 העירייה צבעה בטעות את הגרפיטי. בפלורנטין התעוררה סערה. אנשים מהשכונה שהכירו את הגרפיטי התקשרו לעירייה, זועמים. כדי לחדש את הציור הייתה אפילו התארגנות של תושבי פלורנטין לאסוף כסף כדי לשלם לאומן כדי שיחדש את הגרפיטי. אנשים חששו שמנסים למחוק גרפיטי שקשור לרצח רבין, לשלום ולדמוקרטיה. זהו אחד המיקרים בהם היה קונצנזוס של ממש בעד גרפיטי.
אבל יש דיירים בפלורנטין שלא אוהבים שיש להם מתחת לבית אומנות הרחוב. בפלורנטין יש ערבוב שימושים של בתי מגורים, עסקים, ומסעדות. וכן, גם מדריכי סיורים מוצאים בה את פרנסתם. יש בזה שתי בעיות מנקודת מבטם של הדיירים: המדרכות בפלורנטין צרות, ולא פעם התגודדות של באי הסיור מפריעה למעבר. שאון העיר מחייב מדריכי סיורים להשתמש ברמקול. אני בהחלט מבינה אנשים שגרים בפלורנטין ונמאס להם לשמוע מחלון ביתם את ההסברים. יכול להיות שאלו בקומה ראשונה כבר יכולים להחליף אותי לפעמים ולהדריך סיור גרפיטי כהלכתו. אפשר לראות מעל ציורי הגרפיטי את התוספת שכתבו דיירי הבניין בפלורנטין.
הועלתה סברה שיש ל #tag מישהו שמתנקם בו ומשחית את עבודותיו, אבל מאחר ורובן (שמו האמיתי של האומן) לא יכול היה לחשוב על מישהו שרוצה להתנכל לו, הגענו בסוף למסקנה שהמשחית הוא מישהו שגר בפלורנטין, ברחוב קטן בו היו מרוכזות רוב עבודותיו של רובן, ופשוט קצה נפשו לשמוע כל היום הסברים בסיור ועוד סיור.
חדי העיין יבחינו כי בתמונה אפשר לראות את בקשת הדיירים בפלורנטין ממדריכי הסיורים, שלא להשתמש ברמקולים בזמן הסיור.
ועוד על גרפיטי בפלורטין :
סיור עצמאי בפלורנטין
איפה כדאי לעשות סיור גרפיטי בתל אביב – בפלורנטין או בקריית המלאכה?