גרפיטי ברזילאי בפריז
גם כאן מצאתי את אהובי האינדיאני
אני מאד אוהבת את ברזיל, את הריקודים הברזילאים, העם הברזילאי, ואפילו למדתי פורטוגזית כדי שאוכל לנהל שיחות ארוכות בחדווה מלאת שגיאים.
אני גם מאד אוהבת את האינדיאני הכחול שמצייר קרניו הברזילאי בפינות רחוב בעולם. וכן, הוא צייר גם בישראל.
הפעם שמחתי לפגוש את האינדיאני גם בפריז, ברובע המארה.
מגרפיטי ברחוב לתערוכות בגלריות
קרניו, פירושו 'גולגולת' בפורטוגזית, והוא שם הרחוב של – (תתכוננו! יש לו שם ארוך כמו שמקובל אצל הברזילאים) פאביו דה אוליביירה פרנייבה. פאביו נולד בסאו פאולו, עיר עם תרבות גרפיטי חזקה.
קריניו הוא אוטודידקט, שהתחיל לצייר גרפיטי על קירות סן פאולו בסוף שנות העשרה שלו. היום הוא אחד השמות הבולטים בגרפיטי הברזילאי, וגם בעולם.
אומן הרחוב הזה הוא אחת הדוגמאות של אומני גרפיטי שהתחילו לצייר אומנות ברחוב, התפרסמו מאד, עברו להציג בגלריות נחשבות של הביוקר, והצליחו להפוך את התחביב האיזוטרי לפרנסה ולמשלח יד. (שמתם לב למשחק המילים, כן?). באוגוסט הקרוב הוא אמור להציג בלונדון לתערוכת היחיד שלו 'stop War' .
מקווה שתאהבו את אומנות הרחוב שלו. יש בה משהו קצת הומוריסטי. הרבה פעמים אינדיאני הגרפיטי שלו מצוייר כאילו הוא אורב למטיילים מאחורי עמודים ופינות רחוב.
מאחורי ההומור הוא משתמש במיומנות הגבוהה שלו ביצירת גרפיטי כדי שנשים לב למאבק על האמזונס, לקרבות האידיאולוגיים המעצבים את עולמנו, לקפיטיליזם וההשלכות שלו בעולם.
אומנות רחוב = אסתטיקה + ביקורת
אומנות הרחוב של קרניו בוחנת נושאים חברתיים, ובמיוחד כמובן נושאים הנוגעים ישירות למולדתו האהובה ברזיל. הניגוד של האינדיאני עם הלבוש המסורתי בולט כשהוא מצוייר על הקיר בסביבה עירונית תוססת. מצד שני הוא משתמש בחפצים טכנולוגים מודרניים ואפילו ממותגים. הגרפיטי שלו קשור לפוליטיקה, לצריכה, לזיהום או לאיכות הסביבה, ומייצר מיזוג בין הנאה אסתטית לרפלקציה ביקורתית.